Ambarcațiuni tradiționale

/Ambarcațiuni tradiționale
­

Pescatour (Timp: 5-6h, Preț: 30E/140RON/persoană)

Plecăm din portul Tulcea și vom naviga către Canalul 35 ce reprezintă poarta Deltei Dunării apoi intrăm încet pe canalul Sireasa de Nord să ne contopim cu viețuitoarele Deltei, facem un popas la coliba pescărească să-l salutăm pe pescarul Gigi, apoi plecăm împreună să prindem un pește folosind scule de pescuit tradiționale, lăsăm în urmă pescarul și intrăm pe lacul Cotete pentru a vedea rutina de zi cu zi a sutelor de specii de păsări din Delta Dunării, petrecem puțin timp alături de ele apoi ne întoarcem la coliba pescărească să participăm la prepararea ciorbei traditionale pescărești, o gustăm, ascultăm povești din Delta Dunării împreuna cu un pahar de vin Dobrogean. Ne luăm rămas bun de la Deltă și ne îndreptăm către portul Tulcea.

 

Lake Nebunu Adventure (Timp: 6-7h, Preț: 35E/155RON/persoană)

Plecăm din portul Tulcea și vom naviga către Canalul 35 ce reprezintă poarta Deltei Dunării apoi intrăm încet pe canalul Sireasa de Sud, canal Periteasca, canal Șontea pentru a ajunge în zona “Scăunele”, mergem mai departe către intrarea în lacul Nebunu să ascultăm povestea din spatele numelui apoi mergem către zona Cot Candura, ne îndreptam încetișor catre zona ascunsă a zonei de Nord a lacului Nebunu apoi facem o pauză la “Scăunele” la coliba pescarului Laur participăm la prepararea ciorbei tradiționale pescărești o gustăm ascultăm povești din Delta Dunării împreună cu un pahar de vin Dobrogean. Ne luăm rămas bun de la Deltă și ne îndreptăm către portul Tulcea.

Mila 23 Pescaturism (Timp: 7-8h, Preț: 70E/300RON/persoană)

Plecăm din portul Tulcea și vom naviga către Canalul 35 ce reprezintă poarta Deltei Dunării apoi ne îndreptăm către canalele Sireasa de Sud, Periteașca și Șontea pentru a ajunge în zona “Scăunele”, ne oprim la intrare în lacul Nebunu să ascultăm povestea din spatele numelui lacului apoi mergem către zona Cot CanduraLac Bălcănești, Lac Fortuna, înaintăm pe canalul Olguța și ne oprim la Mila 23 unde facem un popas și vizităm Muzeul Lotcii, apoi ne îmbarcăm în lotcile tradiționale pescărești ale Asociaţiei “Ivan Patzachin – Mila 23” și împreună cu pescarii locali plecăm în aventură Pescaturism. Pe parcursul unei aventuri de aproximativ 4 ore vă oferim o experiență unică de a trăi munca zilnică a pescarilor autohtoni din Mila 23. Apoi ne îmbarcăm în ambarcațiunea rapidă și ne îndreptăm către portul Tulcea.